Οργή

22 Ιουνίου, 2008 στο 8:01 πμ | Αναρτήθηκε στις Stories | 6 Σχόλια
Ετικέτες:

«Θα πεθάνεις μπάσταρδε!», φώναξε φτύνοντας σταγόνες από το στόμα του.
Πέταξε το σακάκι του στο βρώμικο και υγρό δάπεδο. Του το είχε αγοράσει ο πατέρας του τελευταία, ήταν το αγαπημένο του. Μα δεν το έννοιζε.
Τα μαύρα του μαλλιά έμπαιναν στα μάτια του κολλώντας πάνω στο πρόσωπό του. Τα έκανε στην άκρη και σκούπισε έπειτα τα βρεγμένα του χέρια πάνω στο παντελόνι του.
Κοίταξε γύρω του και εντόπισε αυτό που έψαχνε. Δίπλα στον πράσινο κάδο του Δήμου. Ένα μεταλλικό σκουπόξυλο. Η μια του άκρη βουτηγμένη στη λιμνούλα που σχημάτιζαν οι σταγόνες της βροχής. Έτρεξε να το πιάσει, η οργή ξεχίλιζε από κάθε πόρο του κορμιού του.

Απέναντί του μια σκοτεινή φιγούρα, σαν τρομακτική σκιά, χαμογέλασε μέσα από τη μάσκα που κάλυπτε το στόμα της. Ήταν κοντύτερη απ’ αυτόν, τουλάχιστον μια παλάμη, αλλά η όψη της μαρτυρούσε ανείπωτα συναισθήματα. Με μια γρήγορη κίνηση έφερε το δεξί της πόδι μπροστά και περίμενε…

«Να πας στο διάολο!», ούρλιαξε, όμοια με πολεμική κραυγή, και κραδαίνοντας το σκουπόξυλο και με τα δυο χέρια, όρμησε προς τη σκιά. Η βροχή έκανε τα χέρια του γλιστερά, δεν τον ενδιέφερε.
Θα χτυπούσε με όλη του τη δύναμη. Δεν το έννοιζε που, ήθελε να κάνει τη μέγιστη δυνατή ζημειά.

Η φιγούρα χαμήλωσε τους ώμους, έπιασε το θηκάρι που είχε κρεμασμένο στην αριστερή πλευρά της μέσης με το ίδιο χέρι, ενώ έφερε το δεξί πάνω στη λαβή του όπλου.

Ένας τρομαχτικός ήχος ακούστηκε. Απροσδιόριστος. Ένα σφύριγμα. Μέταλλο που κόβεται. Και ο θόρυβος της σάρκας.

Γούρλωσε τα μάτια του και έφτυσε σάλιο αλλιώτικο, κόκκινο…
Μια τεράστια πληγή που ταξίδευε από τον αριστερό του ώμο μέχρι την περιοχή κάτω από το τελευταίο δεξί πλευρό, στο ύψος της σκωληκοειδούς απόφυσης, έκανε την τρομαχτική εμφάνισή της κάτω από το ξεσκισμένο, υγρό και γεμάτο κόκκινες κηλίδες λευκό πουκάμισο.
Κοίταξε τα χέρια του τα οποία ήταν καλλυμένα με το δικό του αίμα, αραιωμένο από το νερό, και σωριάστηκε, με μια κραυγή πόνου, στο έδαφος.

Η φιγούρα έβαλε το σπαθί που κρατούσε στο δεξί της χέρι, αφού το τίναξε και το σκούπισε πάνω στο ύφασμα του μαύρου παντελονιού του, πίσω στο θηκάρι. Το χρώμα του ήταν απροσδιόριστο, γυάλιζε στο φως της λάμπας που βρισκόταν κάτω από το υπόστεγο. Απομάκρυνε τη μάσκα της, ενώ ταυτόχρονα κατέβασε την κουκούλα που κάλυπτε το κεφάλι της.
Ο άντρας, απροσδιορίστου ηλικίας, τίναξε τα μαλλιά του και ρούφηξε τον αέρα, αναμεμειγμένο με υγρασία, όμοια με κολυμβητή βγαίνει απ’ το νερό.
«Σε πάω μικρέ», ψιθύρισε και κατευθύνθηκε προς τον κάδο με τα σκουπίδια.
Άνοιξε με δύναμη το καπάκι ‘ η αποπνικτική μυρωδιά γέμισε την ατμόσφαιρα, παρόλ’ αυτά δεν αντέδρασε ούτε στο ελάχιστο. Έπιασε μια διαφανή σακούλα γεμάτη με κάθε λογής πράγματα και την τράβηξε έξω.
Μια γάτα που κουλούριαζε δίπλα της πετάχτηκε απότομα βγαίνοντας από πράσινο πλαστικό κατασκεύασμα. Ένιωσε τις σταγόνες της βροχής στο τρίχωμά της και άρχισε να τρέχει νιαουρίζοντας, αναζητώντας προφανώς καινούργιο καταφύγιο.
Έλυσε τον κόμπο που έκλεινε τη σακούλα με δυο κινήσεις και άδειασε το περιεχόμενό της στο έδαφος. Αποφάγια, πλαστικές συσκευασίες και ένα σπασμένο παιχνίδι γέμισαν το οπτικό του πεδίο.
«Σκατά», είπε.
Άρχισε να τινάζει τη σακούλα με το τεντωμένο το αριστερό χέρι, μακριά βέβαια από το σώμα του, με την ίδια επαναλαμβανόμενη κίνηση του καρπού. Μόλις κατάλαβε πως δεν είχε μείνει τίποτε μέσα, κατευθύνθηκε προς το κατάκοιτο αγόρι. Με δυο εκτάσεις των χεριών του έπιασε το βρώμικο πια σακάκι και όσα κομμάτια ρούχα δε βρίσκονταν πια πάνω στο κορμί του παιδιού. Τα έχωσε στην άδεια πια σακούλα με μια γρήγορη κίνηση.
Και μέσα σ’ αυτόν τον πρωτότυπο μπόγο πρόσθεσε τα δυο κομμάτια του, σπασμένου πια, κομμένου καλύτερα, μεταλλικού σκουπόξυλου.
Έβγαλε το σπαθί από τη μέση του μαζί με το θηκάρι και πέρασε στην άκρη του τη σακούλα, αφού πρώτα φρόντισε να τη δέσει γερά πάνω του. Στη συνέχεια, κρατώντας αυτό το διαφορετικό δισάκι με το αριστερό, το ακούμπησε στον ίδιο ώμο, κραδαίνοντας ακόμη τη λαβή του σπαθιού.
Έσκυψε, λυγίζοντας τα γόνατα και κοίταξε το πρόσωπο του παιδιού. Το πρόσωπό του συσπάστηκε, προσπαθώντας να χαμογελάσει και να φτύσει στο μάγουλο του αγοριού. Άνοιξε τη δεξιά του παλάμη και έπιασε τα μακριά του μαλλιά. Σηκώθηκε, κάνοντας το παιδί να φαίνεται καθιστό στο έδαφος.

«Είσαι τυχερός μικρέ», σφύριξε και άρχισε να περπατά με αργά βήματα προς την έξοδο του στενού, πάντα από την πλευρά των σκιών. Σέρνοντας το αγόρι μαζί του σα μυθικός νικητής από άλλη εποχή…

Συνεχίζεται

6 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Πες μου ότι το έγραψες εσύ αυτό, να αυτοκτονήσω!!!
  Αν το έγραψες εσύ, είναι πολύ παραστατικό!Πολύ ωραίο! Νόμιζα ότι διάβαζα κάποιο βιβλίο! wow!το διάβαζα και φανταζόμουν την σκηνή με το αίμα! φοβερό!!!!!!!
  Περιμένω να διαβάσω την συνέχεια! Φαίνεται πολύ καλό!

 2. Ουάου. Για τη γραφή δεν το συζητώ, είναι υπερβολικά καλή, σε σημείο που φοβάσαι, φτιάχνει παρασταστικότατη ατμόσφαιρα και όλα αυτά μια χαρά. Άρα, μετά τα ποιήματα και στο γραπτό τα πάμε μια χαρά βλέπω! Τώρα για το θέμα… Τι σου κάνανε και έχεις τόσο έντονες εικόνες οργής, βίας, εγγκημάτων, έντασης; Τι;;; Από τις ταινίες; Δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ, είναι απλά αδύνατο! xxx

 3. Εκπληκτική καλοκαιρινή ανανέωση! Θάλασσα, φοίνικες, ήλιος, εκπληκτικά χρώματα πάνω στο μαύρο, τέεεεεεεεελεια! Μην το αλλάξεις, τουλάχιστον όλο το καλοκαίρι, pleeeeeeeease! Φιλιά πολλά!

 4. @Κική
  Ναι, από τα δακτυλάκια μου είναι…
  Θενξ για τα καλά λόγια, θα αρχίσω να κοκκινίζω :-)
  Η συνέχεια έπεται δυναμική, αλλά το θέμα είναι ποιος κάθεται να τη γράψει…
  Φιλιά!

  @Χρύσα
  Ευχαριστώ κι εσένα Χρύσα μου!
  Απλά να ‘πω’ κάτι. Από πολύ μικρός πλάθω ιστορίες στο μυαλό μου με πολεμιστές, σπαθιά, ήρωες (καθημερινοί άνθρωποι συνήθως) και λοιπά, καταλαβαίνεις. Και είπα μια φορά να οπτικοποιήσω όσα τριγυρίζουν στο κεφάλι μου. Είναι λιγάκι συμπυκνωμένα, αλλά ελπίζω να βγουν καλά! Δεν είναι εικόνες οργής και βίας, βασικά μπορώ να πω ότι μ’ αρέσουν και αισθητικά…
  Δε θα τ’ αλλάξω, στο υπόσχομαι! Το blog πρέπει να χαρεί κι αυτό τη θάλασσα!
  Γεια σου, φιλιά!

 5. Ωραία η ιστορία σου και η αίσθηση που αφήνει στον αναγνώστη.
  Ένα μικρό tip (αν μου επιτρέπεις βέβαια).
  Προσπάθησε να κόβεις λέξεις όπου δεν χρειάζεται να επαναληφθούν για να είναι πιο στρωτή η γραφή σου και να αποτυπώνεται αμέσως στο μυαλό.
  Ο μόνος λόγος που στο γράφω αυτό, είναι γιατί μου άρεσε και περιμένω τη συνέχεια! :D

 6. Ευχαριστώ, ευχαριστώ και για την παρατήρηση.
  Γενικά προσπαθώ να κόβω λέξεις που επαναλαμβάνω (και καθηγητές μου το λένε), ή να γράφω συνώνυμά τους.
  Πρόσεξα ένα σημείο που λέει συνέχεια «απροσδιόριστο» :-(
  Καλώς ήρθες, σύντομα θα καθίσω να γράψω το υπόλοιπο!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: